Fonts del Llobregat

Un cop visitat el poble, es pot anar a veure les Fonts del Llobregat, naixement d’un dels rius més importants de Catalunya. S’hi pot arribar amb automòbil, encara que és recomanable anar-hi a peu pel camí marcat que surt del poble, on hi anireu trobant indicacions de vegetació i fauna de la zona. 

El naixement del riu és digne de ser visitat per la seva espectacularitat, sobretot en temps d’aigües abundoses. 

L’aigua fou la primera riquesa d’aquesta regió i, molt especialment, l’aigua del Llobregat, el principal riu i eix vertebrador d’aquest país de muntanya. Amb tota la força de la natura, les fonts on neix el riu brollen directament dels cingles que voregen Castellar de N’Hug i formen una abundosa i ràpida cascada. L’aigua travessa, senyora i fresa, àgil i viva, uns paratges que només semblen existir perquè ella faci el seu curs cap a la plana. 

Si es continua avall, un cop passades les Fonts del Llobregat, trobareu a mà dreta un snack-bar amb taules de fusta per poder fer-hi un pícnic, i a mà esquerra l’antic Molí fariner de les Fonts, actualment convertit en central hidroelèctrica. Seguint avall trobarem al lloc on actualment hi ha l’hotel, la Farga Vella, on antigament s’obtenia ferro.

Les altres fonts

L’alt grau de precipitació, el desglaç i el tipus de relleu i roca que trobem al municipi han donat lloc a nombrosos sortidors d’aigua enmig de paisatges incomparables. Avui podem descobrir una dotzena d’aquestes fonts amb el seguiment d’una guia que recull la informació necessària per arribar-hi. Actualment s’estan recuperant moltes de les fonts que s’havien abandonat amb el pas del temps, i gràcies a la guia de les fonts recordem els indrets on antigament la gent anava a proveir-se d’aigua i es podien refrescar i descansar de camí cap als pobles dels voltants.

Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 14.05.2019 | 08:10