Festes i fires

 • Ball Cerdà Festa Major

  La Festa Major se celebra per Sant Miquel (28 i 29 de setembre). Els actes principals són: el Ball Cerdà (dansa popular de caràcter cerimoniós), l’Ofici en honor a Sant Miquel, l’audició i ballada de sardanes i el ball a la nit.

 • Festa del Turisme

  La Festa del Turisme té lloc els dies 15 i 16 d’agost. Els actes principals són: karaoke, cantada d’havaneres, ball i jocs infantils.

 • Aplec de Sant Joan Aplec de Sant Joan

  L’Aplec de Sant Joan, o Festa Major xica, se celebra el 24 de juny, i tothom s’aplega a l’ermita de Sant Joan de Cornudell, al barri de la Soleia. Allí se celebra una missa, s’esmorza i es reparteix un panet beneït. En arribar al poble es fan repicar les campanes de l’església de Santa Maria i es ballen sardanes.

 • Aplec a Montgrony Aplec a Montgrony

  L'Aplec a Montgrony se celebra a mitjan juliol, amb un esmorzar popular ofert per l’Ajuntament de Castellar de n’Hug. L'origen de la festa es remunta al 1918, any en què hi va haver una forta passa de grip que va trasbalsar la vida del poble, per la qual cosa es va prometre d’anar a peu a Montgrony cada any, encara que avui molts ho fan amb cotxe.

 • Ruta de la transhumància Ruta de la Transhumància

  La Ruta de la Transhumància és una caminada popular que s’inicia a la comarca del Lluçanès. El seu principal objectiu és mantenir i rememorar els camins ramaders. Aquest, en concret, finalitza a Castellar de n’Hug. L’arribada és programada a migdia, on després hi ha un dinar popular i, en acabat, a la tarda, se celebren danses tradicionals.

 • Ruta dels Contrabandistes Ruta dels Contrabandistes

  La Ruta dels Contrabandistes és una caminada popular d’uns 26 km que va de Castellar de n’Hug a Ocja (Osséja, Catalunya Nord) se celebra a final de juny per memorar aquells que antuvi es dedicaren a tan feixuc ofici.

  Cada any es canvia la direcció, un any se surt de Castellar i l’altre d’Oceja.

 • Concurs internacional de gossos d'atura Concurs internacional de gossos d'atura

  L'origen d'aquest concurs, que se celebra des de l'any 1962, és en les trobades que feien una colla de pastors de la comarca on competien per demostrar qui tenia el millor gos d'atura. Des d'aleshores se celebra anualment cada últim diumenge d'agost, formant part del Campionat de Concursos de Gossos d'Atura dels Països Catalans.

Darrera actualització: 18.04.2019 | 12:17
Darrera actualització: 18.04.2019 | 12:17