Concurs internacional de gossos d'atura

L'origen d'aquest concurs, que se celebra des de l'any 1962, és en les trobades que feien una colla de pastors de la comarca on competien per demostrar qui tenia el millor gos d'atura. Des d'aleshores se celebra anualment cada últim diumenge d'agost, formant part del Campionat de Concursos de Gossos d'Atura dels Països Catalans.

Al Prat del Castell, s'apleguen qualificats pastors i pastores de França, Andorra, País Basc, País Valencià, de les Illes Balears i de Catalunya per demostrar les habilitats dels gossos i el control del gos pels seus amos.

El concurs es divideix en dues proves. A la primera prova, hi participen tots els pastors inscrits, a la segona, només els millors classificats.

  • La primera prova té com a objectiu valorar l'obediència del gos, mitjançant un recorregut per un passadís marcat amb banderoles que el gos ha de fer sense sortir-ne i aturant-lo dues vegades per ordre del jurat. Després, el gos, haurà de conduir amb suavitat les ovelles, i mantenir-les totes juntes, aturades en un cercle. A continuació, el gos haurà de fer passar el ramat per un portell.
  • La segona, consisteix en que el gos arreplegui les ovelles, fer-les entrar dins d'un pletiu, i un cop a dins les haurà de fer sortir.

El Concurs, a més de l'espectacle que suposa, vol ser un reconeixement a un ofici que ha permès i permet mantenir el territori mitjançant una activitat respecturosa amb el medi i que manté el vincle amb el nostre passat i les nostres tradicions, ben vives a data d'avui.

Adreça:

Prat del Castell

Darrera actualització: 18.07.2019 | 08:50